Etiketter

lördag 9 oktober 2010

Mjukt för rumpan


Idag blev kuddarna till balkongmöblerna färdiga. Lite sent kan tyckas men än kan det blir fina dagar på balkongen hoppas vi! Tyget till kuddarna köpte jag på besök hos svärmor och svärfar, det är från Tyghuset i Taberg. Fantastiskt mysigt butik med mycket tyger och andra inredningsprylar. I återvinningens andra tog jag stoppning från några gamla kuddar som ändå bara låg och skräpade i förrådet. Genom att sy fyra små "knutar" i kudden blev den plattare och lättare att sitta på.
Möblerna är från K-Rauta och markisväven från Tygaffären i Linköping.
Nu längtar jag till våren!



tisdag 5 oktober 2010

Odd Molly-kopia


Jag och min kära mor gick på stan i Västerås någon gång på vårkanten och hamnade, inte helt oväntat, på Upplings garn. Där hängde den. Koftan med stort K. En kopia av Odd Mollys "grandma´ coat". Innehåller ju en hel del garn så tyckte spontant att den skulle bli lite för dyr att göra. Men några månader senare fick jag ett stort paket av mamma innehållandes en massa garn och en beskrivning! =D. Har en snäll mamma jag.
Det vara bara att sätta igång. Mönstret är från Drops och garnet är Ice bomullsgarn.Tog inte så lång tid som man skulle kunna tro eftersom garnet är så tjockt. Monteringen tar ju alltid tid... Men är väldigt nöjd med passformen!
Känns som den kommer bli väl använd när våren kommer!